Hoogwerkers

Moeilijk bereikbare plekken? Met een hoogwerker van Custers komt u snel, efficiënt, maar vooral veilig op praktisch elke werkplek.

 • Ergonomisch verantwoord
 • Gecertificeerde kwaliteit
 • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding
 • Maatwerk altijd mogelijk

Waarom Custers?

 • Breed assortiment
  • Binnen ons ruime assortiment vindt u altijd een hoogwerker die bij uw gewenste werkhoogte en de aard van uw werkzaamheden past. Voor bijzondere situaties kunnen wij bovendien maatwerk leveren.
 • Gecertificeerde kwaliteit
  • Al onze aluminium steigers voldoen aan de geldende Europese regelgeving en zijn in alle Europese landen afzonderlijk aan de nationale normen getoetst en gecertificeerd. Zie ook: normen & certificeringen.

Veel gestelde vragen

Antwoorden op de meest gestelde vragen die wij over steigers krijgen. Niet gevonden wat u zocht? Neem contact met ons op.

Wat is de maximale belasting van het platform?
Custers steigers hebben altijd een belasting van 200 kg/m2 (klasse 3), gelijkmatig verdeeld over het platform. Een platform van 2,5 meter heeft dus een maximale belasting van ruim 275 kg.
Hoeveel uitzetpoten moet ik gebruiken?
Bij vrijstaand gebruik moeten er 4 uitzetpoten gemonteerd worden, bij gebruik tegen de wand zijn 2 uitzetpoten voldoende.
Waar kan ik Custers rolsteigers kopen?
In heel Nederland. Neem contact met ons op voor een verkooppunt bij u in de buurt.
Kan ik ook Custers steigers huren?
Jazeker. Custers steigers zijn ooit specifiek ontwikkeld voor de verhuurmarkt. Neem contact met ons op voor een verhuurder bij u in de buurt.
Waarom past een Custers steiger niet op andere steigers?
Doordat Custers steigers een robuustere wanddikte hebben (2,3 mm) én 8 in plaats van 7 sporten in het opbouwraam. Een bewuste keuze, waardoor het mogelijk is om met minder diagonalen een veel praktischere steiger op te bouwen met meer vrije werkruimte.
Waarom gebruikt Custers maar 2 diagonalen (1 kruis) per vak in plaats van 4 diagonalen?
Door de grotere wanddikte van de gebruikte buizen zijn er minder kruizen nodig. Hierdoor ontstaat meer vrije werkruimte.
Wat is het verschil tussen Handy en CR?
Het belangrijkste verschil zit hem in het productieproces; de CR heeft een eenvoudiger platformontwerp en kortere lastijd. Ook heeft de CR steiger scherper geprijsde wielen en minder bestickering. De gebruikte buizen, klauwen en het platformhout zijn echter van dezelfde hoogwaardige kwaliteit.
Waar is die schoor met gele nokjes voor?
Dat is de zogeheten horizontaal-diagonaal voor onderin de steiger. Deze schoor zorgt ervoor dat de steiger altijd haaks staat opgesteld, en beperkt de torsie in de steiger waardoor een stabielere werkplek ontstaat. Bij het verrollen van de steiger krijgt de constructie bovendien minder te verduren als een wiel ergens tegenaan loopt.
Kunnen Custers rolsteigers gerepareerd worden?
Ja; u kunt uw steigeronderdelen bij Custers aanbieden ter reparatie. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een kapotte sport te laten vervangen. Kleine zaken als schoornokjes en luikbandjes kunt u eenvoudig zelf repareren.
Zijn Custers rolsteigers gecertificeerd?
Ja. Custers rolsteigers voldoen aan de relevante Europese normen en zijn bij het TÜV gecertificeerd.
Moet mijn steiger gekeurd worden?
Zoals voor alle klimmaterialen geldt, is het van belang uw steiger periodiek te laten keuren door een deskundig keurmeester. Dit is vastgelegd in de Arbowet. Uiteraard moet u ook altijd blijven opletten voor deuken, knikken en scheuren. In de praktijk laten veel gebruikers hun steigers 1 keer per jaar keuren.

Tips

Zaken om op te letten bij de aanschaf van een hoogwerker. En tips voor gebruik.

 • Wat is de beste bouwvorm?
  • Dat hangt af van het type werkzaamheden en de situatie ter plaatse:
   • Een telescoophoogwerker is praktisch voor rechttoe rechtaan werkzaamheden, maar op het chassis is weinig ruimte om materiaal mee te nemen.
   • Een knikarmhoogwerker, eventueel gecombineerd met telescoop, is op een bus of een chassis met kastopbouw te construeren. Bovendien maakt een knikarm het makkelijker om over obstakels heen te werken.
   • Een schaarmodel is ideaal voor werkzaamheden waarbij de hoogwerker onder of direct naast het werkoppervlak opgesteld kan worden.
 • Werkbereik: werkhoogte vs platformhoogte
  • Het werkbereik van een hoogwerker is de combinatie van zijdelings bereik en hoogte. Let op: de termen werkhoogte en platformhoogte worden veel door elkaar heen gebruikt. Wij hebben het in ons informatiemateriaal en onze aanbiedingen altijd over werkhoogte.
 • Zijdelings bereik
  • Een hogere werkhoogte levert niet automatisch een groter zijdelings bereik op. En ook het gewenste gewicht in de korf heeft invloed op het zijdelings bereik: met minder gewicht kan een eventuele telescoop verder uitschuiven.
 • Hoe zit het met de draagkracht van de ondergrond op de werklocatie?
  • Let zowel op het maximale gewicht van de hoogwerker als de druk die de afstempeling op de ondergrond uitoefent. Afhankelijk van de situatie kan het aantrekkelijk zijn om voor een variabele afstempelbreedte te kiezen, of voor de mogelijkheid van beperkt werken zonder afstempelen. Hiermee beperkt u de overlast voor medeweggebruikers.
 • Tips voor gebruik
  • Gebruik geen opstapjes of andere hulpmiddelen om extra hoogte te winnen.
  • Werk aangelijnd als er op hoogte gereden wordt.
  • Werk aangelijnd als u (gedeeltelijk) buiten de korf hangt.


Veeleisende klanten kiezen voor Custers

Van kleine schilderbedrijven tot grote luchtvaartmaatschappijen. Van aannemers tot verhuurbedrijven. Custers heeft een zeer divers klantenbestand. Maar één ding hebben al deze opdrachtgevers gemeen: ze willen zelf topkwaliteit leveren, dus dat verwachten ze ook van ons.


Neem contact op

Meer informatie? Persoonlijk advies?
Neem gerust contact op met een van onze experts.


Peter Hendrikx
  p.hendrikx@custers.nl
   0478-553000
 
Paul Roggen
  p.roggen@custers.nl
   0478-553000