1901: oprichting van Custers in Venray

Tot de jaren '60 opereren we vooral in de regio als lokaal staal- en constructiebedrijf.

1962: samenwerking met Unicom uit Weert

Deze samenwerking resulteert in de ontwikkeling van de eerste truckhoogwerker. Vanaf dat moment specialiseert Custers zich verder in de engineering, productie en marketing van hoogwerkers.

1977: overname door de Engelse SGB-Group

De SGB-Group wordt op haar beurt onderdeel van aannemersconcern Mowlem. In de jaren daarna wordt het assortiment uitgebreid met de Custers® knikarm- en telescoophoogwerkers op aanhangwagens. We verwerven het Europese dealerschap van Amerikaanse schaarhoogwerkers.

1980: start ontwikkeling en productie van aluminium rolsteigers

Deze productgroep neemt vanaf dat moment een enorme vlucht. Het klantenbestand breidt zich uit tot heel Europa en zelfs het Verre Oosten.

1995: management buy-out

Custers komt weer in particuliere handen en opereert nu volkomen zelfstandig in binnen- en buitenland.

1999: opening nieuw bedrijfspand

De opening van een splinternieuwe fabriek op industrieterrein Smakterheide in Venray. Hier produceren wij onze hoogwerkers en aluminium steigers met de modernste productietechnieken.

2011: ISO-9001 certificaat

Omdat kwaliteit hoog in ons vaandel staat beschouwt Custers deze ISO certificering noodzakelijk voor haar verdere ontwikkeling in binnen- en buitenland.

2016: herverdeling eigendomsverhoudingen

Job Kool en Paul van Eldijk vormen vanaf 3 juni 2016 de tweehoofdige directie. De bestaande directeur Herman van de Ven treedt terug. Custers Hydraulica BV is in handen van 4 private aandeelhouders.

2020: 40 jarig jubileum Custers aluminium rolsteigers!

2023 : Na ruim 60 jaar hoogwerkers te hebben geproduceerd stopt Custers hiermee en vanaf nu zetten wij deze kennis en ervaring in als onafhankelijk servicebedrijf van alle typen en merken hoogwerkers voor onze klanten in binnen-en buitenland.