19-05 Door: Anouk Bos

Innovatie trappentoren

Er blijkt (ook Europees) steeds meer vraag te zijn naar trappentorens die op een wat andere manier worden ingezet dan de traditionele aluminium rolsteiger met trappen die naar het werkplatformen op bijvoorbeeld 6m leiden.

Formeel gezien mag je een trappentoren niet verlaten, maar de praktijk is dat veel gebruikers de trappentoren ook willen inzetten voor tijdelijke klussen op een plat dak. Denk hierbij aan montage van PV installaties voor zonnepanelen zodat u eenvoudig en veilig de overstap naar het dak kunt maken. Alleen mogelijk op basis van een Risico Inventarisatie én met extra aandacht voor veiligheid rondom de 'overstap' zoals dakrandbeveiliging aan weerszijden.

Voor dit intensieve en alternatieve gebruik hebben wij een innovatie gerealiseerd: minder losse onderdelen door gebruik van Z-leuningen, extra solide binnenleuningen en een speciale uitstapleuninge die sterk lijkt op de al bestaande middenleuningen in ons assortiment.

Het resultaat is een snel op te bouwen en zeer robuuste trappentoren. Een mooi voorbeeld van Safe Access met Custers. Verkrijgbaar vanaf juni 2021.