Autohoogwerkers

Moeilijk bereikbare plekken? Met een autohoogwerker van Custers komt u snel, efficiënt, maar vooral veilig op praktisch elke werkplek.

  • Ergonomisch verantwoord
  • Gecertificeerde kwaliteit
  • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding
  • Maatwerk altijd mogelijk

Custers Hydraulica B.V. ontwikkelt en fabriceert autohoogwerkers met een werkhoogte van 12m t/m 26m.

Assortiment
Ons programma bestaat uit:
hoogwerkers op voertuigen t/m 5 ton
hoogwerkers op voertuigen zwaarder dan 5ton

Autohoogwerkers met een GVW t/m 5t: ML/MV-uitvoeringen
Deze hoogwerkers zijn beschikbaar in 3 werkhoogten, namelijk 12m, 14m en 17m en hebben een max. korflast van 230kg. Opbouw is mogelijk op een chassis-cabine (= ML-uitvoering) met vlakke laadvloer of indien gewenst (optie) met een kastopbouw. Standaard wordt deze uitvoering uitgerust met 2 stempels. Daarnaast is opbouw mogelijk op een bestelbus (= MV-uitvoering). Deze hoogwerker op bestelbus wordt alleen geleverd met twee uitzetpoten.

Autohoogwerkers met GVW zwaarder dan 5 ton
Deze hoogwerkers hebben een max. korflast van 265kg-300kg-330kg. Opbouw geschiedt op een chassis-cabine met een vlakke laadvloer, waarbij optioneel een maatwerk kast opgebouwd kan worden.
 
Besturing
Besturing van de hoogwerker geschiedt via een failsafe PLC. Alle bewegingen zijn traploos te regelen en meerdere bewegingen kunnen tegelijkertijd worden uitgevoerd.

Aandrijving
Aandrijving van de hoogwerker geschiedt via:

PTO
De hoogwerker wordt door een hydraulische pomp aangedreven. Deze wordt aangedreven via een PTO gekoppeld aan de dieselmotor.

Accupakket (hybride uitvoering, optioneel)
In het geval van hybride techniek verzorgt een elektromotorpomp-combinatie met een accupakket de aandrijving van het hoogwerkergedeelte bij een uitgeschakelde dieselmotor. De accu’s kunnen met behulp van de dynamo of met behulp van een lader aan het lichtnet worden opgeladen.

Normen
Al onze hoogwerkers worden gebouwd volgens de geldende Europese hoogwerkernorm EN280 of andere voor de inzet geldende veiligheidsnormen.